Tábla szoftverek

E-mail Nyomtatás PDF

 

A Qomo interaktív táblákhoz ingyenes tartozék a magyar nyelvű Flow!Works kezelőszoftver, amely rengeteg lehetőséget nyújt, mégis egyszerűen kezelhető, és akár önállóan is megtanulható rövid idő alatt.

A Qomo 2011-ben megjelent új drivere már egyaránt használható mind az infravörös, mind az elektromágneses táblákhoz, korábbi modellekhez és az új, dual-pen technológiával működővel is. Windows7 operációs rendszerrel is kompatibilis. Ha már rendelkezik korábbi Qomo driverrel, azt előbb távolítsa el a gépéről, indítsa újra, és utána telepítse az új drivert!

A legújabb teljes funkciós driver-demo letöltése>>>

Flow!Works felhasználói kézikönyv és súgó.  Az alábbi link segítségével letöltheti magyar nyelvű felhasználói kézikönyvünket!

Flow!Works felhasználói kézikönyv és súgó letöltése >>>

 

Előadó  és szerkesztő eszközök
Toll (Ceruza) eszköz  és Radír eszköz
Több alapvető beállítás létezik, olyanok, mint a szín, vastagság, áttetszőség, végalakzat és vonalstílus. A radír eszköz használata szorosan kapcsolódik a toll használatához . A radír kiválasztása beállítása és használata szoftveresen és a táblán lévő ikonnal, valamint a tolltartóban elhelyezett vak radírral is lehetséges.
Toll (Ceruza) eszköz használata Windows alkalmazásban: Windows felületen a toll ikonjára kattintva éppen úgy lehet használni a tollat, mint fehér háttéren.
Sorkiemelő  eszköz
A sorkiemelő eszköz alapvető használata hasonlít egy egyszerű sorkiemelő  tollra, vagyis egy áttetsző réteget jelenít meg a kiemelni szánt szöveg, vagy alakzat felett. A Flow!Works szoftverben lehetőség van a sorkiemelő toll vastagságának, színének és áttetszőségének beállítására. Az üzemmódok között választhatjuk a terület satírozását is, ebben az esetben az ovális, vagy a négyzet alakzatot választhatjuk. Természetesen a Windows-os felületen is használható az eszköz.
Ecset
A vonal vastagsága változik annak függvényében, hogy  milyen gyorsan húzzuk a tollat.
Lézermutató
Figyelemfelhívó funkciója van. A vonal, amit húzunk, változtatja a színárnyalatát.
Toll vastagsága
Itt állíthatjuk be a toll (ceruza, ecset) vastagságát 1-20-ig, valamint kiválaszthatjuk fejének, törzsének, lábának alakját. A tábla szélén a vékony (3-as) , közepes (10-es) és vastag (15-ös) vonalvastagság azonnal elérhető. A Start – Rendszer beállítás menüpontban állíthatjuk be, hogy a táblaszélén a vékony, közepes és vastag vonal milyen vastag legyen. A 3-10-15 az alap beállítás. Itt állíthatjuk be a sorkiemelő toll áttetszőségét és vastagságát is.
Színes toll
A toll színének beállítása alatt tudjuk változtatni a toll (ceruza) színét. A még több szín esetén a teljes színskála közül választhatunk. A tolltartóban közvetlenül elérhető a piros , fekete, kék toll. (ha fehér háttéren írunk fekete, ha fekete háttéren írunk automatikusan fehérre vált a toll.)
Mintás toll
A mintás toll egy tekintet vonzó eszköz mely használata nem csupán az alsó tagozatban hatásos. Az eszköz beállítási lehetőségei sokban hasonlítanak a toll eszköz beállításaira, azonban ennél az eszköznél a mintázatot kell beállítani a toll színének beállítási funkciónál.
Intelligens toll (Alakzat felismerő)
Az intelligens toll a szabadkézi rajzot felismeri és korrigálja. Beállítási lehetőségei azonosak a toll eszköz beállítási lehetőségeivel.
Törlés lehetőségei
A szabadkézi rajzok, vagy szövegek törlése radírral történik. Törölhetünk pixelenként, vagy egy törlendő területet jelölhetünk ki, vagy az egész oldalt törölhetjük. Az alakzatokat, képeket, vagy karakteres szövegeket radírral nem lehet törölni, azokat a  szerkesztésnél ( képre kattintva kétszer, bal alsó ikonra kattintva a kivágást kell választani) törölhetjük.

Hátterek, képek és mutató eszközök
Hátterek
Tanórák és előadások során gyakori igény, hogy a Windows háttér mellett egyéb háttereken is lehessen dolgozni. A Flow!Works szoftverben az üres fehér lapra kattintva egy teljes képernyős fehér hátteret kapunk eredményül. Ugyanezt kapjuk, ha a tábla szélén lévő fehér lap ikonra kattintunk A tábla szélén lévő ikonnal fekete hátteret is közvetlenül beállíthatunk. A Start menüben a háttér színét megváltoztathatjuk bármilyenre. Bármilyen képet beállíthatunk háttérnek ha kétszer rákattintunk és bal alsó sarkán lévő menüben kiválasztjuk a háttérképnek való beállítást.
Tipp: érdekes és hasznos tulajdonsága a háttereknek, hogy kicserélhetőek. Egy vaktérképre rajzolva, majd a teljes térképet kiválasztva kicserélhetjük  a hátteret, miközben a rajzok megmaradnak és ellenőrizhetjük, hogy jó helyre rajzoltak- e rá
Képek
A képek gombra kattintva képgalériából válogathatunk. Az állományok egy könyvtár struktúrában helyezkednek el, mely kategorizálja a képeket. Egy kép vagy animáció használatához csak a rajzterületre kell emelni a kívánt elemet a galériából. Saját képek bevitele a bal oldalon lévő fül bal felső sarok kattint (váltás funkció panelre),  és külső forrásokat választva oldható meg.
Képek mentése
A képek mentése segítségével a Windows felület bármely részét "lefotózhatjuk". Felvételt készíthetünk egy alkalmazás egy részéről, vagy akár egy képről is az interneten, ha nem szeretnénk lementeni a képgalériába. A kép felvétele után a Flow!Works program egy fehér lapra illeszti azt, mely utána képként módosítható, szerkeszthető, háttérként beállítható. Mentésnél választhatunk  egész oldal, téglalap alakú terület vagy akár bármilyen szabálytalan alakzat közül.
Tipp: először mód váltás gombbal menjünk vissza a Windows alkalmazásba és keressük meg a kívánt képet az interneten vagy számítógép könyvtárában., start- eszközök- képmentése- (képernyő, terület, szabálytalan) közül választva akár egy teljes oldalt, vagy téglalap  vagy szabálytalan alakú részt menthetünk át egy fehér lapra.

 

Forgalmazott termékek

Interaktív kisokos

interaktív kisokos

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Ragadja meg hallgatósága figyelmét! Használjon interaktív táblát prezentációihoz vagy az iskolai tanórákhoz!
Az interaktív tábla egy speciális, számítógép-vezér-lésű, internet-kapcsolattal rendelkező eszköz, amelyet alapvetően egy tábla, egy számítógép vagy notebook, egy vetítő (projektor), és egyéb kiegészítők alkotnak. A tábla érintésével használható, vezérelhető a számítógép és annak minden alkalmazása.

Felülete rendkívül ütésálló és karcálló. Ez a stabil, fóliabevonat nélküli műanyagfelület teszi rendkívül alkalmassá a rendszeres, akár mindennapi használatra.
Az interaktív táblával egy valódi vizuális központot hozhatunk létre, mivel az ötvözi a piacon fellelhető összes prezentációs eszköz előnyét, és ugyanakkor kiküszöböli azok hátrányait.

Hírlevél iskoláknak

Hírek, érdekességek, akciók és ingyenes tanulmánysorozat az interaktív táblák és tananyagok világából!

Név:*
E-mail:*
intézmény:

Hírlevél cégeknek

Hogyan fejlesztheti cégét az interaktív eszközök segítségével?

Név:*
E-mail:*
Cég: