E-mail Nyomtatás PDF

Digitális - A „digitális” szót leggyakrabban a számítástechnika és az elektronika területén használják, különösen azokon a területeken, ahol a való világ információit konvertálják át bináris számokká. Ilyenek például a digitális hang(zás) és a digitális fényképezés. A digitális adat-átvivő jelek az elektronikus, vagy optikai impulzus két lehetséges értéke közül az egyiket vehetik fel. A logikai 1 (van impulzus) vagy 0 (nincs impulzus) értékeket. Forrás: wikipedia

Dokumentumkamera – más néven vizualizáló. Egy digitális eszköz, melybe kamerát szereltek, aminek segítségével dokumentumokat, könyvlapokat, tárgyakat vetíthetünk ki, fényképezhetünk le, és utána a képre írhatunk, mindezt pedig összeköthetjük interaktív táblánkkal. A készült képek azonnal hozzáférhetőek, módosíthatóak, feldolgozhatóak.

Interaktív – Olyan rendszer, szoftver, amely kétirányú kommunikációra képes, így viselkedésük, működésük nem előre meghatározott. Tágabb értelemben, kilépve az IT világából interaktívnak tekinthető 2 fél közötti kommunikáció is.

Interaktív tábla - Az interaktív tábla egy vezérlőeszköz a számítógéphez. Rávetítjük a képet a projektorral, és úgy használjuk, mintha az egész egy nagy monitor lenne, amin az egér helyett egy tollal, vagy az ujjunkkal mozgatjuk az egérmutatót. Másképpen: Az interaktív tábla olyan, az üzleti szférában és a pedagógiában is jól hasznosítható információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszköz, amely egy szoftver segítségével kapcsolja össze a táblát egy számítógéppel (és projektorral) úgy, hogy annak vezérlése a tábláról lehetséges lesz, szoftverében objektumokat tudunk mozgatni, illetve a táblára került tartalmak háttértárolóra menthetővé válnak. Alapfunkcióit tekintve egy bemeneti perifériáról beszélhetünk, amelynél, mint minden számítástechnikai hardvereszköznél, folyamatosan jelennek meg újdonságok. Forrás: wikipedi

Palatábla – lsd. Távvezérlő digitális eszközök.

Projektor - A projektor, videoprojektor vagy digitális vetítő a számítástechnikában egy kimeneti eszköz. A számítógéptől egy kábelen videojelet kap, és az ennek megfelelő képet a lencséjén keresztül kivetíti egy külső felületre, például falra, vászonra stb. A videoprojektort elsősorban konferenciákon és előadásokon használják prezentációk bemutatására. Bár drága eszköz, használata terjed az iskolai oktatásban (kiváltva az írásvetítőket), sőt a „házimozikban” is.

  • A videoprojektorok fontos tulajdonsága a felbontás. Tipikus hordozható projektor felbontások és elnevezések: SVGA (800×600 pixel), XGA (1024×768 pixel), 720p (1280×720 pixel) és 1080p (1920×1080 pixel).
  • A videoprojektorok másik fontos tulajdonsága a fényerő, amit lumenben (röv. „lm”) mérnek. Az 1500 és 2500 lm közti fényerejű projektorok csak elsötétített szobában, kis felületre képesek jól látható képet vetíteni. 2500 és 4000 lm közti készülékkel homályos teremben közepes méretű felületre, 4000 lm felettivel pedig nagyméretű felületre lehet vetíteni olyan teremben, ahova nem süt be a nap és villannyal sincs megvilágítva. A láthatóság szempontjából a kivetített kép mérete is lényeges, mert a készülék fényereje konstans, holott a vetített képméret növelésével a megvilágításhoz szükséges fényerőnek a képméret területével arányosan kellene növekednie. Forrás: wikipedia

Távvezérlő digitális eszközök -  olyan digitális eszköz, melynek segítségével vezérelhetjük számítógépünket. A kis méretű, hordozható „palatábla” rádiójelek segítségével kommunikál a számítógéppel, és így attól távol elhelyezkedve is irányíthatjuk gépünket. Nagyobb testvére a digitális panel, mely már lcd kivetítővel is rendelkezik, így az eszközön láthatjuk is, éppen mit csinálunk.

Vizualizáló – lsd. Dokumentumkamera

Módosítás: ( 2011. február 07. hétfő, 13:49 )  

Forgalmazott termékek

Interaktív kisokos

interaktív kisokos

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Ragadja meg hallgatósága figyelmét! Használjon interaktív táblát prezentációihoz vagy az iskolai tanórákhoz!
Az interaktív tábla egy speciális, számítógép-vezér-lésű, internet-kapcsolattal rendelkező eszköz, amelyet alapvetően egy tábla, egy számítógép vagy notebook, egy vetítő (projektor), és egyéb kiegészítők alkotnak. A tábla érintésével használható, vezérelhető a számítógép és annak minden alkalmazása.

Felülete rendkívül ütésálló és karcálló. Ez a stabil, fóliabevonat nélküli műanyagfelület teszi rendkívül alkalmassá a rendszeres, akár mindennapi használatra.
Az interaktív táblával egy valódi vizuális központot hozhatunk létre, mivel az ötvözi a piacon fellelhető összes prezentációs eszköz előnyét, és ugyanakkor kiküszöböli azok hátrányait.

Hírlevél iskoláknak

Hírek, érdekességek, akciók és ingyenes tanulmánysorozat az interaktív táblák és tananyagok világából!

Név:*
E-mail:*
intézmény:

Hírlevél cégeknek

Hogyan fejlesztheti cégét az interaktív eszközök segítségével?

Név:*
E-mail:*
Cég: